torsdag 15 oktober 2009

All play and no work?

Har ni någonsin hört talas om leker "land, stad och vatten"? För er som inte gjort det kan jag kortfattat berätta att leken går ut på att man får ett antal kategorier, dom vanligaste är typ land, stad, vatten, djur och växt. Man får sedan en bokstav, tillexempel K, och då ska man hitta ett land på K - t.ex Kina, en stad på K - t.ex kramfors, ett vatten på K - t.ex kranvatten, ett djur på K - krabba, Ja, ni fattar grejen. Den som först blir klar säger sedan stopp och så ska man försöka vara ensam om "saken" i fråga för att få två poäng, har man samma får man ett poäng.

På varje uppstart kör vi en lek, och en lek som ständigt återkommer är just "land, stad och vatten". För att "take a walk on the wild side" har vi nu bestämt att vi ska komma på egna kategorier. I början var det kategorier som kvinnliga skådespelare, film eller fyrbenta djur. Allt som tiden har gått kommer det dock allt mer kreativa förslag. Indiska filmer, Shemales, förkortningar och tågstationer är några av dem. (Niklas står för 90 % av alla extremt underhållande föslag, och ja, han blir ofta nedröstad..)

Som ni säkert förstår så resulterar det här även i väldigt klyftiga svar. Tydligen heter filmen "kejsarens nya kläder" "kejsaren utan kläder", ubåt/brunn och våt är inte något i/på/innehåller vatten utan det är vatten och bdsm är den första förkortningen man kommer att tänka på när det kommer till bokstaven B.

Charader är en annan lek som är väldigt populär. När jag och Annika kom ner hi var det bara ord som snöboll, lastbil osv som man körde med. Vi kände direkt för att avancera och det var väldigt populärt! Numera kör vi meningar som " lady gaga byter karriär till ögonläkare, britney spears spelar schack och trasan och banane flyttar isär. Skrattanfall is
guaranteed!

1 kommentarer:

Mikaela sa...

och jädrans vad skillade vi blivit på charader!

Skicka en kommentar