tisdag 29 september 2009

Siestamys.

Vad tycker ni om cykelhjälmen?

måndag 28 september 2009

Såhär kul har vi kl 02.30.


Hål i tutten? yes? no?

Imorgon lutar det åt att jag kommer gå till en tattueringsstudio här och pierca mig. Jag har väldigt länge velat fram och tillbaka men idag känner jag att, faaan vad jag vill ha hål i ena tutten. Gärna båda, men jag börjar med en. Vad tror ni? Det känns ju ganska.. ja, idiotiskt att ta hål när jag är här nere eftersom man ska undvika att bada i pool i två veckor när man tagit hål i bröstvårtan. Dessutom ska man inte sola solarium eller bada bastu. Men det är väll bara att ta ut den om det skulle bli infekterat på något sätt? Vi får se hur det här slutar.

Hemlängtan, vad är det?

Att vara ledig på måndagar är nog bland det skönaste jag varit med om. När alla andra klagar på att vara tillbaka på jobbet har vi faktiskt en dag kvar. Att jobba lördag här känns inte alls lika jobbigt som att jobba en måndag. Veckorna går fortare och här spelar det ingen roll om man går och och festar en fredag eller en söndag, det är nästan lika bra drag oavsett.

Just nu myser vi på, alla framför en varsin dator, med en pepsi och mackor med majonäs och tonfisk. Livet leker på bra nu men jag kan inte säga att jag inte saknar folket hemma, för det gör jag. Men nu är det bara elva veckor kvar tills jag åker hem igen.. och 11 veckor är ingenting.

Afterwork middag och öl på pinguino, very nice.

Nu börjar det likna något.

söndag 27 september 2009

Bright as hell.

Jag vet inte vad ni skulle säga, men jag tror att männen i kollektivet tycker bra om mig. Varför annars skulle de hämta mjölken åt mig för att sedan, efter jag druckit, brista ut i skratt och säga "ååh, drack du av den? Den är ju gaammal" eller när jag frågar efter popcorn skicka påsen trots att den är totalt empty för jag ville ju faktiskt ha påsen!

Nej..... Fan boys, snart är det payback time!

Jag måste ha en slags teknik- förbannelse över mig.

1. Första dagen dör min datorn. yippie, the one thing som gör att jag inte kommer dö av hemlängtan. Nu kör jag utan batteri med en strömsladd som inte direkt sitter bra (ni med mac vet precis hur det är, jävla magnet.) Som att det inte är nog så får jag dessutom stötar av alla metalldelar på datorn som tillexempel skruvarna när datorn har strömkabeln i, det är ju säkert sjukt bra det med.

2. Annikas kamera har fuckat upp sig totalt efter en kväll ute på bargatan. oväntat? inte direkt men vi var skötsamma! Bara att hålla tummarna för att det finns någon garanti kvar. Tills vidare används hennes gigantiska systemkamera. Smidigt.

Men vi är inte bittra!

Det är precis som det ser ut.

"Han är inte en kallaste lorangan i kylen"

Jag rekommenderar er att vara noga med solskydd. Det rekommenderas inte att lyckas somna på rygg och sova i en och en halv timme utan solskydd såvida ni inte vill se ut som en kräfta.. Bra dag i övrigt. Klockrent avslut på dagen, Tacos och pirates och the carribien - maraton.

And it ends up like this.

Det här känns helt sjukt. Jag minns så väl när jag och Annika satt i brorsans sovrum och försökte sälja bredband, hur fruktanvärt dåliga vi var med absolut 0 teknik eller säljkunskap. Jag minns också första dagen på televinkenkontoret när vi var typ 10 säljare som fick vår första utildning och skulle boka in möten med kunder åt VKG, då kändes det supersvårt. Nu hade vi krossat, peice of cake. Det känns grymt att ha varit med hela vägen genom alla up´s and down´s. Det började i ett rum hos brorsan, nu sitter vi på cypern! Otippat, men jävligt kul.

Efterfest, mys, kl 06.30.

lördag 26 september 2009

Tonight gonna be a good night.

Då var det bara någron timme kvar av veckans sista pass. Veckan har gått jäävligt snabbt och även ikväll ska vi göra bargatan osäker. Efter jobbet var det planerat en afterwork middag på någon restuarang, det är prat om Fat mama där dom tydligen har de grymmaste revbensspjällen ever, men smakar det så kostar det. Sedan är det återigen dags för lite partaj i cyp-kollektivet!

Bra kväll kompis.

Ni får ursäkta dålig uppdatering, men som ni säkert förstår så finns det inte allt för mycket tid över. Anitingen jobbar vi, eller så ligger vi vid poolen eller hamnen och lapar sol. Igår däremot var det förfest i cyp-kollektivet med arbetskamraterna + Johanna och hennes följeslagare. Efter diverse aktiviteter som "Ride the bus" och musikpumpning på hög nivå bar det av ner till sofforna på Flairs där vi spenderade en liten del av kvällen. När danssuget tog övertag förflyttade vi oss ner till Rainbow och därefter Starskys där vi shaka ass lång in på småtimmarna.

Promenaden hem som vanligtvis tar ca 10minuter tog säkert minst 45minuter och anledningen till det var inte för att vi var för onyktra. Vi kan säga att en videofunktion på en digitalkamera kan vara väldigt underhållande. Sexy bitch, vi har bara varandra, bon jovi, macarena och callecutta i alla sorters falsett, det är bra skit.

torsdag 24 september 2009

...

"Det här påminner mig om när jag var liten när man hade varit ute i kylan.
Då kom man in, drog av sig overallen och åt mackor med varm oboy.. "
- citat av Malin Dahlgren i poolen på cypern, 25°C

onsdag 23 september 2009

Nu går jag ut och steker..

tisdag 22 september 2009

Sieasta är ett bra påhitt.

På siestan vandrade vi ner till hamnen och tog oss ett dopp i havet.

Första arbetsdagen i värmen.

Idag var det första dagen på jobbet här i Cypern. Jag var sjukt taggad innan, ni vet säkert hur det är när man kommer till ett nytt ställe och vill visa att man kan? Ja, då vet ni säkert också att då går det oftast käpprätt åt helvete.. precis som idag. Men jag är inte den som deppar ner mig för en skitdag, tvärtom. Det vore dock jävligt skönt att vara stabil..

En av våra arbetskollegor, Olle, fyllde 24 år idag så vi kom på den utmärkta idén att köpa lite tårta. Sagt och gjort, vi vandrade bort på bageriet som ligger rakt över gatan vid kontoret och köpte en chokladtårta som såg mycket godare ut än den var. Tanken var ju god iallafall. Olle blev glad.

Middag på Pinguino.

Igår kväll kände vi för att lyxa till det så vi begav oss ner till Pinguino, en resturang som ligger vid hamnen. Förväntningarna inför besöket var rätt höga eftersom jag hört många televinkare prata om stället. Jag blev inte besviken. Bra mat, bra sällskap och en väldigt mysig restaurang i allmänhet. Kan det bli bättre? tveksamt.


6 personer = x antal skor

måndag 21 september 2009

Cypern livet.

Living the good life.

På kvällskvisten hade Mallan planerat en välkomstskiva för oss. Kvällen startade med tacos på vår gigantiska takterass (100m2, kan det bli bättre? tveeksamt) där vi även gjorde ett försök att lära grabbarna ett kortspel som heter baccara som man bara måste kunna. Självklart, med vår tur, så drog ett oväder in över oss och vi fick dramatiskt flytta in kortspelet in i lägenheten då åskan stod rakt över huvudena på oss och regnet.. ja, vi kan kort och gott säga att det regnade på ORDENTLIGT.

Senare kom grabbarna från kontoret över och vi drack en och annan drink innan vi begav oss ner mot bargatan. Där hamnade vi först på Flairs där vi fick riktigt bra dealer på drinkar. Kvällen spenderades vidare på Starskys och rainbow och efterfest hade vi såklart också, den här gången i vår pool. Inte så uppskattat men jag säger bara: two thumbs up!

28°C varma Paphos.

Som ni märker så störtade inte planet och bussen höll sig right on track! Vi kom igår fram till ett 28°C varmt Paphos på eftermiddagen. Malin var hemma och mötte upp mig och min partner in crime och vi begav oss nästan direkt ner till vår pool på baksidan. Jag tror nog vi överlever tre månader här.

lördag 19 september 2009

One hour to take-off

Om en timme sitter vi i bilen ner mot Sundsvall för att hoppa på nattbussen som kör oss ner mot Arlanda och nya äventyr. Jag är förväntansfull, nervös, glad och spänd. Bussresan tar ca 5 timmar och jag hoppas att jag inte får någon framför mig som vill ha lamporna på nattbussen tända, jag ska sova.

Sista kvällen i Härnösand spenderades på förfest hos Dore innan det bar av ner till gennys. Själva krogrundan var kanske inget att hurra över men folket, love you long time. Trots att vi bara blir borta i tre månader så känns det lite vemodigt att fara ifrån alla, men jag håller tummarna för att miss lindkvist och mr skoglund lyckas hitta en bra sista minuten så vi kan shaka ass i cypern.

Imorgon bitti kl 08.00 går flyget och vi beräknar att vara framme i Paphos någon gång kring 15.00 på eftermiddagen och jag har hört rykten om en välkomstfest?

och kompisar, håll koll här nu framöver, jag kommer underhålla er med bilder och annat smaskigt!

Nu är det nära.


Det känns lite sjukt att veta att mitt liv för de kommande tre månaderna ryms i en resväska.

torsdag 17 september 2009

...

Idag är det torsdag och vet ni vad det innebär?.. Det är bara tre dagar tills vi lämnar landet för nya äventyr!
Det känns spännande, nervöst, jävligt roligt och lite småjobbigt. Allt på samma gång. Jag säger som Annika, det är bara för tre månader och på den tiden hinner väll inte mycket här hemma ändras? Jag hoppas inte det iallafall.

De sista dagarna här hemma nu är fullsmockade med planer och saker som ska hinnas med. Idag bär det av upp till farmor för att äta middag och jag räknar med att det blir lite tårar från hennes sida, hon är så söt min farmor.

Oj.. det här blev ett givande inlägg.. Klockrent.

tisdag 15 september 2009

stupid as it goes.


Så bra gick det att städa ikväll..
*ändrar larmtiden från 11.30 till 08.30.....*
(mobba inte min cam... den vet att den är värdelös)

mama, I love you.


10:50pmMalin

du får skriva brev till mig och skicka på fb eller mail när vi åker till cypern

med lite uppdateringar om vad som händer hemma. =)

10:51pmEva

mmm det är klart jag gör...är rädd bara att det blir en massa förmaningar!!!

10:52pmMalin

förmaningar? som? =)

10:54pmEva

ja du vet ...gå inte ensam...ta det lugnt med alkohol....inget sex! åtminstone inte utan kondom....håll rätt på era saker...sov ordentligt...ha kul....var snäll med varandra...sov ordentligt...smörj in er så ni inte bränner er i solen...var rädd om pengarna....

10:55pmMalin

haha, jag kommer sakna dig =)

10:55pmEva

häng upp kläderna....maila mamma..ska ja fortsätta!?

kan göra en liten scrapbok med förmaningarna...så ni inte saknar mig för mycket

fasen är ju rädd om er...

...

(Bild snodd av michaela)

Havsutsikten från lägenheten. Ja, jag längtar.

måndag 14 september 2009

Sprit gör en hjärndöd.

Sista lördagen hemma på en evighet och man gör bort sig totalt. Ain´t life beautiful? Trots dessa smärre missöden måste jag säga att fredagen får toppbetyg! Det är mindre än en vecka innan vi åker och mina förr så kallade cold feet är nu pretty damn hot. Det ska bli skönt att få komma iväg en sväng och "hitta mig själv" igen. Det är så mycket gammalt som jag måste försöka släppa och jag måste gå vidare.
Allt är i princip klart inför resan. Bussbiljetten till arlanda är bokad, flygbiljett lika så. Från Larnaca åker vi bil med Martin, platschefen på cypern, till Paphos så vi tar oss enkelt till lägenheten. Pass - check, försäkringen - check. Nytt bankomatkort - check, EU sjukkortet - check. Allt känns bra.

fredag 11 september 2009

Den vanliga helg-breaken.

Då var det fredag och om en timme börjar helgen. Eftersom det är sista helgen här (om man bortser från nästa fredag) så ska jag utnyttja alla timmarna på dygnet och ha svinkul. Jobbar imorgon så det blir en relativt lugn kväll idag dock, dessutom har min hals inbillat sig att den är ett rivjärn.

Iallafall, jag förvarnar er att det lär bli dålig uppdatering i helgen, som alla andra helger. Jag har ryggen fri.

torsdag 10 september 2009

...

Jag har rotat fram gamla bilder i jakt på ett minne från en förlorad tid och längst ner i en kartong ligger vi på en strand på vår första semester. Du skrattar och kysser min hals och jag minns varför jag föll för dig, varför jag alltid föll för dig.

Gonna kick his ass.

Idag ska jag göra något jag inte gjort på väldigt länge. Jag ska, som bilden avslöjar för er som är lite smarta, åka till det ställe som länge var mitt andra hem och kasta lite ner lite käglor. Jag förväntar mig nostalgikänslor på hög nivå och en 300 serie, inget annat är okej.

Första titten.

Jag tänkte att ni kanske är nyfikna på hur vi ska bo på cypern?